péntek, április 07, 2006

Mire van szükség?

Aki a Google Adsense-el szeretne pénzt keresni, annak leginkább egy nagy forgalmú weboldalara van szüksége, a többi ehhez képest már gyerekjáték.
A nagy forgalom persze mindenkinek mást jelent, hiszen egy kezdő weblapszerkesztőnek napi 20-30 látogató is sok az oldalán, ám egy nagy portál tulajdonosa esetleg a 10.000-es látogatószámmal sem elégedett.

Kezdetben, ha még nincs honlapunk és nem is tudunk weblapot szerkeszteni, akkor ideális megoldás lehet egy ehhez hasonló blog. Vannak magyarok is, külföldiek is. Az Adsense számára csak az számít, hogy bele tudjunk nyúlni a HTML forráskódba.
Ettől nem kell megrémülni, ugyanis a Google ad egy kész HTML kódot, amit Másol-Beilleszt (Copy-Paste) módszerrel be kell illesztenünk az oldalunk forráskódjába.
Persze nem mindegy hogy hova, de próbálkozással hamar meg tudjuk érteni a lényeget és onnantól már kint is van a hirdetés. Elrontani jelenleg úgy sincs mit.

Amennyiben hasznos dolgok tanulásával akarunk weblahoz jutni érdemes megtanulni a HTML nyelvet. Erre ideális kiindulópont a webmester.lap.hu, ahol HTML szerkesztést oktató magyar és idegen nyelvű oldalak linkjét találjuk.
Weboldalunk elhelyezésére amennyiben lehetséges a szolgáltatónktól (ADSL, Kábelnet) kapott tárhelyet használjunk, mert az előugró ablakokat (POP-UP) és egyéb hasonló reklámokat a Google Adsense nem tűri és a látogatókat is bosszantja.

Bármely módszerrel is fogtunk bele a weboldal "üzemeltetésbe" következő fontos lépés az oldal tartalommal történő feltöltése. Biztos mindenkinek van egy olyan terület az életében, amiben tájékozott és erről akár írni is tudna. Fontos tehát, hogy kiválasszunk egy témát, vagy témacsoportot.
Ez lehet akár saját életünk blog formájában, vagy kedvenc sportágunk, mozi, zene, hobbi, de akár városunk is.

Amint megvan a téma, a tartalommla való feltöltés jön, későbbiekben a tartalom frissítése, azaz újabb írások elhelyezése.
Mivel a Google Adsense az oldal tartalma alapján jeleníti meg a hirdetéseket, így nem mindegy milyen szavak, kifejezések szerepelnek oldalunkon. Aki tud angolul és ezen a nyelven publikál weboldalán az lényegesen nagyobb bevételre tehet például szert. Magyar tartalmak közül sem mindegy azonban miről írunk, ám fontos, hogy a téma másokat is érdekeljen.
A Bank és Hitel szavak például jól fizető kifejezések, de nem biztos, hogy ilyen témában tudunk látogatókat csalogatni oldalunkra.

Ha kész van a weboldalunk már csak két dologra kell odafigyelni, ám ezen múlik bevételünk nagysága:
- Látogatókat kell oldalunkra irányítanunk.
- El kell érnünk mindenféle manipuláció nélkül, hogy a hirdetésre klikkeljenek.

Erről a két témáról és a jól fizető témakör kiválasztásáról hamarosan részletesebben beszámolok az oldalon.

2 Hozzászólás:

Anonymous Névtelen said...

Normally I don't read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great article.
Take a look at my web site ... designer kleider online

kedd, február 12, 2013 5:08:00 de.  
Blogger Bettiyna Fodor said...

Kedves blogger! Nekem már van több működő blogom, ami átlag 50-350 közötti (blogtól és tartalomtól függ) látogatót vonz naponta, mégsem adja fel az adsense lehetőségét a blogspot (pedig google-s!). Youtubera már felraktam az adsenset, és ott generál bevételt, igaz, hogy elhanyagolhatót, viszont a blogon nem működik ez a funkció. Mikortól fog működni, vagy mi az a link, amit a html-be be kell másolnom, illetve hova másoljak?? A google regisztrációm több éves, de a blogjaimat még nincs fél éve, hogy elkezdtem. Lehet ez is baj a bevételszerzésnél? Valamint hogyan kell egyáltalán hirdetéshelyeket elhelyeznem, vagy ezt csak akkor fogom látni, és beállítani, ha már elérhető lesz számomra is az adsense? Válaszát nagyon várom, mivel már hetek óta keresek ebben a témakörben, de eredménytelenül!
Köszönöm!

szerda, szeptember 24, 2014 11:07:00 du.  

Megjegyzés küldése

<< Kezdőlapra