péntek, május 19, 2006

Megfelelő látogatottság

Honlapunk tartalmának megválasztásakor arra is figyelnünk kell, hogy a témakör lehetőleg minnél nagyobb célcsoportot érdekeljen. Ha ez nincs meg aligha lesz látogatott weboldalunk.
Ha már kész a weboldal, tartalommal is feltöltöttük, akkor van néhány fontos dolog amit nem árt megtennünk a látogatottság érdekében.

Először is ahol csak lehet helyezzünk el linket weboldalunkról.
Ilyenek lehetnek:
- Adatlapjaink (IWIW, Fórumok, Chatek, Játék oldalak)
- Már meglévő weboldalaink, ha van ilyen
- Ismerőseink weboldala, már amennyiben nem rugaszkodik el nagyon a témától
- Bárhol ahol hozzászólunk tehetünk aláírásunkba egy linket
- Linkgyűjtemények (lap.hu , ODP , Vizsla24, lapozz.hu, sargalap.hu, linkcenter.hu ...)

Ez utóbbiakba linkajánlással tudjuk weboldalunkat felvetetni. Nem csak egy témakörhöz, hanem pár kapcsolódóhoz is. (Egy próbát megér, de csak ha tényeg van köze hozzá weboldalunknak.)

A linkeket ha lehet úgy helyezzük el, hogy annak szövege utaljon az oldalunk tartalmára, ne pedig a "Klikkelj ide" felirat mutasson weboldalunkra. Ez a keresőoptimalizálásnál fog szerepet játszani.

Ha már keresőknél járunk. Ez az egyik legkézenfekvőbb látogatottságnövelő eszköz.
Tévhitekkel ellentétben nem kell ezekre az oldalakra külön regisztrálni. Minden értelmes kereső meg fogja találni weboldalunkat, amennyiben mutatnak ránk hivatkozások (linkek). Nem kell tehát regisztrálnunk, főleg nem pénzt fizetni cégeknek, hogy felvetessék weboldalunkat a keresőkbe.

Tudnunk kell, hogy gyakorlatilag csak a Google számít a keresők között. A felhasználók nagy része Google-el keres és onnan is érkezik weboldalunkra.

Keresőkbe természetesen nem azonnal jelenik meg weboldalunk. El kell telnie bizonyos időnek, hogy megjelenjünk a találatok között.

Látogatóink tehát első sorban a ránk mutató linkeken és a keresőkön keresztül jutnak el weboldalunkra, ám szintén fontos szempont, hogy aki egyszer már megtalálta weboldalunkat, az később is visszatérjen.
Ezt megint csak a jó és gyakran frissülő tartalommal tudjuk elérni, ezen kívül pedig esetleg hírlevél üzemeltetésével.

Fontos, hogy ne töröljünk tartalmat weboldalunkról, hiszen az a látogató is ugyanolyan értékes, aki egy régi cikkre keresve talál ránk.

Lapunk témájátó független weboldalakra is fel tudjuk oldalunkat vetetni, ha olyan témában írunk cikket, ami az adott weboldalhoz kötődik.

Csodaszerek nincsenek, így ne dőljünk be a különböző link és bannercsere rendszereknek. Mint mindenhez ehhez is idő kell.
Ha jól csináljuk, akkor látogatóink száma csak felfele mehet! Egyre feljebb...

2 Hozzászólás:

Anonymous Névtelen said...

Ez tanulságos volt, köszi :)

péntek, május 09, 2008 12:04:00 du.  
Anonymous Névtelen said...

Kíváncsian várjuk a fejleményeket és a tapasztalatokat témával kapcsolatban...

szombat, szeptember 08, 2012 2:45:00 du.  

Megjegyzés küldése

<< Kezdőlapra